Agenda DAP untuk tendang Azmin dari kerusi MB Selangor.

Kedudukan Datuk Seri Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor nampaknya semakin goyah dan dijangka tidak akan kekal lama… Perkara itu turut dibimbangi sendiri oleh penyandang jawatan tersebut.

Korang tengok jela betapa Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berusaha masuk campur dalam urusan di Selangor sehingga mendesak Azmin supaya letak jawatan. Korang rasa apa agaknya agenda DAP ni??

Apa yang paling dibimbangi Azmin adalah, jika DAP bersekongkol dengan Parti Amanah Negara (Amanah) untuk menjatuhkannya sebagai Menteri Besar Selangor…, pastinya selepas ini negeri Selangor akan jatuh ke tangan DAP.

Bukan tu je…, usaha DAP untuk masuk campur dalam urusan di Selangor adalah kerana DAP mahu memecat dan menyingkirkan terus pengaruh parti Islam Pas di Selangor… Ini kerana Pas telah menjadi musuhnya sejak parti itu keluar dari Pakatan Rakyat.

Jika cadangan DAP yang mahu mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) Selangor mengejut diperkenankan…, maka semua Dewan Undangan Negeri (DUN) akan dibubarkan… Oleh yang demikian, dapatlah DAP memenuhi hajat mereka untuk menggantikan tempat Pas dengan PAN.

Bukan tu je tauu.., agenda utama kenapa DAP nak sangat singkirkan Azmin adalah disebabkan kerana mahu menutup pekung dan mahu menyelamatkan maruah Guan Eng yang terpalit dengan isu rasuah serta salah guna kuasa.

Dorang sanggup buang Azmin semata-mata nak jaga dan pulihkan nama baik Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut. Nampak tak betapa kejamnya DAP… Pemimpin-pemimpin DAP ni semuanya sanggup mengkhianati parti pakatan pembangkang demi kepentingan mereka sendiri!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s