Pokemon punya Kit Siang!! Terdesak sangat sampai sanggup jadi budak2…

Pilihan raya umum yang hangat diperkatakan akan diadakan pada awal suku tahun hadapan telah membuat pemimpin-pemimpin DAP mula mengorak langkah untuk memikat hati pengundi-pengundi muda dengan mendekati jiwa golongan ini.

Pemimpin parti cina kiasu mula mendekati jiwa dan hati pengundi muda dengan turut bersama golongan ini. Antara tindakan terdesak yang dilakukan ialah seperti bermain permainan ‘Pokemon Go’, di mana permainan ini menjadi trending dunia serta mengadakan beberapa kempen atau aktiviti untuk golongan muda.

Tak kisah laa kalau pemimpin parti cina kiasu yang muda-muda bermain ‘Pokemon Go’ ni…., tapi apa yang mengejutkan ialah pemimpin paling tua dalam parti tu pun ikut bermain pokemon.

Korang tahu tak siapa pemimpin paling tua dalam parti tu?? Siapa lagi kalau bukan Lim Kit Siang…. Apa kejadahnya si orang tua ni ikut bermain permainan yang tak memberi faedah tu??

Kalau Guan Eng yang bermain permainan ini, boleh la lagi nak terima meskipun mengetahui ia merupakan satu taktik Guan Eng untuk mendekati golongan muda… Tapi bila Kit Siang yang umurnya sama level dengan Tun Dr Mahathir Mohamad turut bermain.., nampak sangat peliknya beb..

Bila ditanya kenapa bermain permainan ini…. Kit Siang memaklumkan beliau bermain permainan ini sebagai panduan pelancong, selain cuba mendalami permainan yang diminati golongan muda.

“Ia juga sangat berguna sebagai panduan pelancong, terutamanya di Jogja,” kata Kit Siang.

Kesian pulak dengan Kit Siang ni kan…. Main ‘Pokemon Go’ sebagai panduan pelancong kononnya.., walhal nampak sangat bodoh dan terdesak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s