PKR semakin berani derhaka pada DAP.. Mungkin akan ikut jejak PAS..

DAP memang tak boleh lari dari perangai samseng mereka yang suka menindas dan berlagak bagus! Sebab tu dok desak Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk adakan pilihan raya mengejut di Selangor… Tetapi desakan DAP tidak dilayan PKR.

Mungkin sudah penat dan muak untuk terus menjadi boneka dan khadam kepada DAP.., PKR kini bangkit menentang pemimpin-pemimpin DAP! 

Kali ini Penasihat DAP, Lim Kit Siang pun dah kena kais dengan PKR.
PKR sekarang ni dilihat sudah berani derhaka terhadap Kit Siang apabila mereka menolak dan tidak menyokong cadangannya yang mahu mengadakan pilihan raya mengejut di Selangor tersebut.

Tapi DAP tetap dengan tindakan mereka mendesak PKR… Ehhhh nak tunjuk hebat ke?? Nak bagitahu yang dorang ada kuasa politik yang kuat la konon!

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor Tan Sri Noh Omar berkata DAP terlalu bangga diri dan merasakan diri merekalah yang paling berkuasa dalam Pakatan Harapan. Setakat nak berlagak dengan Parti Amanah Negara (PAN) boleh la.

Jangan kerana DAP dapat menguasai kerajaan Pulau Pinang dan memiliki majoriti kerusi DUN Selangor dengan jumlah 15 daripada 56 kerusi keseluruhan… dorang nak tunjuk belang.

Pertelingkahan antara DAP dan PKR bukan sahaja menunjukkan dorang ni tak sepakat… Malah DAP jelas sangat ego dan bongkak! Tu pun dok canang konon dorang memperjuangkan agenda yang sama… Puiih!

“Kedua-dua parti ini dan rakan pakatan mereka tidak pernah satu kepala…DAP sekarang rasa dia cukup besar (menguasai Pulau Pinang dan sebahagian kerusi DUN Selangor),

“PKR yang sekadar kuda tunggangan DAP pula masih mempunyai fikiran untuk menunjukkan kuasa politiknya sehingga menyebabkan kerajaan Selangor menjadi carca marba,” kata Noh.

DAP semakin besar kepala dan melampau… Dorang kalau boleh nak kawal semua! Tak puas memerintah di Pulau Pinang kini dorang kacau pulak kawsan pemerintahan PKR di Selangor… Eshhh tamak sungguh!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s