USTAZ AZIZAN RAZAK DISAHKAN MENINGGAL DUNIA SEBENTAR TADI. AL FATIHAH.


Bekas Menteri Besar Kedah dan juga pemimpin kanan Pas dikawasan Utara, Tan Sri Azizan Razak disahkan meninggal dunia di wad ICU Hospital Sultanah Bahiyah pada pukul 11 pagi tadi.

Allahyarham meninggal akibat komplikasi jantung setelah beberapa lama dimasukkan ke wad akibat penyakit berkenaan.

Marilah kita sama-sama mendoakan semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan diredhai Allah SWT.

Al Fatihah.

Advertisements

BANG NUAR RESTU LOKMAN JADI NKP UMNO??? WOHAA!!!!

Nama Lokman Adam atau nama Sebenarnya Lokman Noor Adam sudah sinonim bagi penyokong Anwar Ibrahim. Ketika sehari selepas Anwar dipecat, lokman lah yang paling ghairah ‘berkepit’ dengan Anwar.

Tapi sejurus keluar dari tahanan ISA dan Anwar bebas dari penjara, Lokman menjadi di antara orang terawal yang menyertai Umno.

Teman rapatnya yang paling akrab iaitu Hasnizam, bekas Ketua AMK Kulai atau gemar dipanggil ned diantara orang paling kecewa keputusan Lokman itu.

Herannya, tak ramai didalam Pkr sendiri mengkritik keputusan Lokman menyertai Umno. Hinggakan Assmin sendiri pun langsung tidak mengulas berkenaan lokman walaupun lokman adalah Setiausaha Amk ketika itu.

Adakah benar khabar angin mengatakan Anwar telah mengatur strategi untuk menyeludup masuk orang-orangnya didalam Umno bagi melumpuhkan parti melayu terbesar itu?

Sejurus menyertai Umno, lokman bertukar wajah dengan mencaci cerca Anwar pula. Cerita liwat adalah modal utama Lokman. Apakah motif Lokman yang sebenar? Adakah dia ingin membuktikan dirinya bukan ‘Hadiah Kuda Trojan’ Anwar didalam Umno?

Yang pastinya sebilang besar pengikut setia PKR tahu identiti Lokman ini. Tanyalah Ezam kotak.., Zul Kulim.., ataupun Sam Ketot pasal perangai lokman.., mesti korang akan terkejut beb.

So.., orang macam ni ke yang perasan layak memegang jawatan Naib Ketua Pemuda Umno? Orang macam lokman ni ke yang akan di undi oleh perwakilan sebagai orang nombor 2 didalam organisasi Pemuda nanti?

Dah tak ada ke ahli Umno yang setia kepada parti sampaikan sampah sarap dari longkang Pkr pun nak dijadikan pemimpin dalam Umno beb..? Memang memalukanlah kalau hal macam ni pun ahli Umno terlepas pandang!!!!

PANAS TERIK!!!! ASRI MEROYAN DALAM TWITTER SEBAB HARGA GULA NAIK..

Kecoh betul bila kerajaan nak naikkan harga gula kann.. Sampaikan bekas Mufti Perlis yang sorang ni pun meroyan sakan dalam laman Twitter beliau…

Errrr…, tapi bila pulak Asri ni tak meroyan kann… Rasanya setiap isu Asri ni akan meroyan kecuali isu perbicaraan penggunaan nama Allah oleh pihak Kristian..

Sebenarnya gua pun tak setuju kalau harga gula naik beb.. Jangan kata gula.., harga barangan keperluan apa sekalipun yang naik gua takkan setuju..

Tapi bila Asri nak bandingkan kenaikan harga gila dan kenaikan harga kereta, itu dah over sangat beb..

Kita memang selalu dengar pasal kena kurangkan gula dalam makanan serta minuman untuk mengelakkan penyakit termasuklah diabetes..

Dan tak pernah pulak gua dengar pasal kurangkan harga kereta dan minyak petrol boleh mengelakkan berlakunya accident macam yang Asri tanya diatas tu..

Asri mungkin lupa bahawa kenaikan harga gula tak ada kena mengena dengan harga minyak dan kereta..

Asri kena tau satu perkara.., kalau lebih makan gula memang akan memudaratkan kesihatan serta kemungkinan akan dihinggapi penyakit kencing manis..

Tapiiiii…, kalau terlebih fikir pasal kenaikan harga kereta dan minyak petrol mampu menjadikan seseorang tu hilang kewarasan berfikir sepertimana pemilik akaun Twitter diatas.. Wohahahahaha…

HOT!! ANWAR DEDAH RAMUAN RAHSIA UNTUK JADI HENSEM.

Sebenarnya gua turut merasa bangga bila mendapati ahli parlimen kawasan gua ni makin hensem setelah balik dari Bangkok 2-3 minggu lepas.. Ada yang kata Bang Non tu pi cucuk Botox.. Ada pulak yang kata Bang Non buat pembedahan plastik bagi nampak muda..

Tapi ada pembantu Bang Non kata bahawa boss dia tu tak buat apa-apa kat muka beliau.. Muka dia jadi hensem macam tu sebab alahan terhadap ubat yang dia ambil..

Errr.., jangan tanya gua ubat apa yang Bang Non pakai ye.. Gua bukannya PA atau pembancuh kopi orang tua gay tu tau..

Dan gua ada baca twitter Bang Non bahawa punca sebenar dia jadi hensem adalah kerana makan mafu dan jugak banyak senyum..

Gua percaya beb!! Madu memang boleh buat kita jadi hensem kalau kena gayanya.. Tambah pulak madu tu yang fresh serta berumur dibawah 25 tahun… Wohahahaha…

Alahhhh…, nak heran apa kannn.. Kalau Khir Toyo dulu boleh jadi hensem hanya pasal makan tempe mentah.., takkan korang tak boleh accept bahawa Bang Non jadi hensem pasal Madu..?

Cuma gua kesian satu je beb.. Gua kesian kat Kak Wan tu bila terima berita beliau dimadukan oleh Bang Non.. Mesti frust kan bila tau dapat madu setelah sekian lama memendam rasa akibat laki sendiri suka main lorong kunyit..

Bila sebut pasal lorong kunyit ni.., gua terfikir satu perkara.. Kak Wan mesti tertanya-tanya siapakah jadi madu dia sehingga Bang Non boleh bertransformasi menjadi hensem sebegitu..

Adakah madu Kak Wan tu wanita biasa.., atau Bang Non cari lelaki luar biasa untuk dimadukan dengan Kak Wan Jijah..? Kunyit always win when it comes with Bang Non.. Kikikikiki….