DAP sepatutnya menggantikan PAS..

Lajnah Penerangan dan Dakwah PAS Pusat akan mengadakan satu seminar esok bagi membincangkan persediaan PAS untuk menggantikan Umno dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU 13).

Menurut Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad, seminar “PAS sedia ganti Umno” itu terbuka kepada ahli merangkumi pimpinan pusat, dewan harian, pimpinan negeri, kawasan dan cawangan termasuk ahli Parlimen dan ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari parti itu.

Apa pulak buat seminar PAS ganti UMNO. Sepatutnya Pak Deris ni buat seminar tentang seharusnya DAP menggantikan PAS!

Kalau tengok trend sekarang ni, ceramah PAS mesti ada wakil dari DAP. Dan wakil DAP yang tak masuk jawi tu mesti bagi salam dan juga baca sikit ayat kitab ataupun hadis.

Dalam DAP juga dah ada Khalifah setaraf Umar Abdul Aziz. Dalam DAP juga dah ada “muslimah-muslimah” yang boleh berceramah di mimbar rumah Allah.

DAP juga dah diiktiraf oleh Nik Aziz bahawa lebih memahami Islam dari UMNO. DAP jugak dah diterima sebagai “lebih beriman” daripada pemimpin dan juga ahli UMNO.

Jadi, kenapa tak biar DAP saja ganti PAS? Dan PAS pulak kenapa terhegeh-hegeh nak ganti UMNO yang lebih teruk katanya dari DAP?

Memang bengap betul Pak Deris ni. Kalau bagi DAP gantikan PAS, bolehlah Guan Eng jadi Mursyidul Am. Kit Siang jadi Presiden dan Karpal jadi Ketua Dewan Ularmak. Kan best tu…

Nik Aziz tak payahlah nak sibuk-sibuk nak jawatan lagi. Lagi baik dia tolong bini dirumah jaga cucu dan tolong cabut rumput yang menjalar di belakang dapur.

Tak pun, join saja Hadi Awang menjala ikan di Pantai Rusila. Kalau dapat lebih ikan duri.., boleh buat kering dan jual di pekan hari.p/s: Ada hati jugak PAS nak ganti UMNO….memang tak sedar diri betul….
Advertisements

2 thoughts on “DAP sepatutnya menggantikan PAS..

  1. TAK PUN WALLY SLIPOR BLEY JADI MANGSA LEMAS..NANTI HJ HADI BLEY TLG SLAMATKAN..TU PUN KLU HJ HADI LARAT LAGI LA..KLU X BIARKAN JEK. MANE LE TAU KOT2 WALLY SLIPOR LEH BETUKA JADI IKAN DUYONG! KLU TAK JADI IKAN KERING KEHKEHKEH >|D

    Like

  2. Hahaha…bro Jeff…tak boleh bayangkan Nicky jadi ikan kering….

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s