Pemimpin PAS yang Hipokrit…

Sedar atau tidak selama ini, duit derma ceramah yang dikutip dari penduduk kampung yang taksub hendakkan syorga percuma, dibelanjakan untuk kemewahan Presiden PAS. Dikhabarkan, siap ada Istana Hinggap di Kuala Lumpur lagi.
    
Ini amat berbeza dengan masa zaman arwah Fadhil Noor menjadi Presiden, Istana Hinggapnya hanyalah di Markaz Tarbiyah Taman Melewar. Orang tua tu cuma tidur atas lantai saja dulu kalau nak dibandingkan dengan Presiden PAS sekarang yang tidur diatas tilam empuk.

Nabi kita ada tak Istana Hinggap di Mekah ?? Takda baiiii. Habis cara hidup siapa yang Presiden PAS ikut ni?? Ini bukan ikut nabi…tapi ini ikut perangai yahudi yang bermegah dengan harta dunia.
Inilah yang dikatakan sifat cakap tak serupa bikin yang ada didalam semua penceramah PAS. Ke hulu ke hilir berceramah ikut Quran dan Sunnah. Tapi sembang saja lebih. Tahukah mereka apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan erti Sunnah.

Sunnah tu adalah cara hidup nabi dan para sahabat-sahabatnya. Ada tak Anwar Ibrahim dan Hadi ikut sunnah? Lihat saja bagaimana anak Anwar yang nak nikah dengan bermewahan ketika dulu.
Anak nabi dan para sahabat nikah kahwinnya amat miskin dan doif. Pernikahan Fatimah anak Rasulullah dengan Ali lagi menyedihkan. Apatah lagi kalau nak dibandingkan dengan pernikahan Fatimah anak Rasulullah dengan Ali yang menyedihkan.

Hadi pulak bermegah ke hulu ke hilir berceramah dengan kereta mewahnya. Samalah juga macam pemimpin PAS yang lain. Cakap bukan main hebat lagi tentang zuhud dan jangan membazir, tapi diri mereka sendiri pun hampeh!!!

Tengok saja pula Nik Aziz. Adakah orang tua ni ikut sunnah nabi tentang hal larangan bermewah-mewahan? Orang tua ni pergi ke mengajar kuliah pun “menunggang” mercedes. Sedangkan nabi dulu hanya menunggang unta untuk menjalankan urusan dakwahnya.

Alahhh…, kalau setakat Pulau Melaka ke Kota Bharu tu, naik Kancil pun boleh sampai. Minyak lagi jimat. Spy naik Kancil dari utara ke selatan jerr…. serupa jugak sampainya ketempat yang nak dituju. Tak ada pun patah riuk tulang belakang. Nampak sangat Nik Aziz nak tunjuk dia ada Merc!

Jangan pulak nak bandingkan dengan pemimpin UMNO. Pemimpin UMNO tak hipokrit macam pemimpin PAS. Pemimpin UMNO tak berlakon seolah-olah mereka alim dan juga lebih Islam dari pemimpin lain. Itulah bezanya pemimpin UMNO dengan pemimpin PAS!

Kalau nak kata pemimpin UMNO boros, pimpinan PAS & PKR pun dah jadi 2×5 dgn UMNO nampaknya! Pemimpin-pemimpin PAS juga mengamalkan budaya bermewah-mewah. Kalau nak kata pemimpin UMNO tak boleh diharap.., pemimpin-pemimpin PAS lagi lah tak boleh nak diharap langsung!

Nak berdakwah kononnya bila berceramah merata-rata ceruk kampung.., tapi cuba tak dibayar saguhati dan di sponsor Hotel kepada mereka, mati hidup balik puak-puak ni tak akan datang berceramah. Kalau bayar 5-6 ratus dan dilayan bagaikan VVIP, laju saja mereka menawarkan khidmat petua masuk syorga kerajaan langit!

Heran betul dengan perangai manusia berserban dan berjubah labuh didalam PAS ni. Dalam ceramah bukan main lagi bercakap tentang kesederhanaan didalam Islam, tapi semua hanya retorik haprak lagi memualkan untuk memperbodohkan masyarakat.

Mereka-mereka ni agaknya tak tahu apa itu kesederhanaan dalam Islam. Lain kali kalau nak bercakap tu, biarlah logik sikit. Buat malu umat Islam saja puak-puak PAS ni semua bila merapu dan meraban macam orang tak siuman.

myKMU

4 thoughts on “Pemimpin PAS yang Hipokrit…

  1. Tiada perkataan yg LUNAK kepada PASberg melainkan hipokrit, pelacur agama Allah, Parti Ajaran Sesat, fitnah sesama umat etc…

    Like

  2. sy tertarik dengan blog tuan , mohon link kan blog sy ke blog tuan

    Like

  3. MEMANG BENAR DI DALAM PAS PENUH HIPOKRIT,PENUH HELAH,PENIPUAN,PEMBOHONGAN,KEJAHATAN SERTA KEMUNGKARAN……RATA-RATA PEMIMPIN PAS TIDAK JUJUR DAN AMANAH…MEREKA HAMPIR 99.99 % TERDIRI DARI KALANGAN MUNAFIK SERTA MENJADIKAN AGAMA SEBAGAI KOMODITI UNTUK KEPENTINGAN DIRI SERTA KAUM KERABAT…RAKYAT JELATA DIPERBODOH,PENGANUT TEGAR DIPERHAMBA UMPAMA LEMBU DICUCUK HIDUNG MALAH SELURUH HASIL MAHSUL NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK DIPELAHAP DAN DIEKSPLOITASI DENGAN CARA YANG AMAT TIDAK BERMARUAH DAN JAHAT…..RAKYAT YANG DANGKAL DAN BODOH DIAJAR SUPAYA MENERIMA YANG KEMISKINAN ADALAH SATU TAKDIR ILLAHI TANPA ADA USAHA UNTUK MENGELUARKAN GOLONGAN INI DARI GARIS MISKIN…SEDANGKAN SELURUH GOLONGAN PEMIMPIN PAS DENGAN LAHAP DAN RAKUS MEMBOLOT APA SAJA TANPA MENGIRA HALAL ATAU HARAM….TANPA MENGIRA YANG HAK…..ITULAH PAS PARTI ISLAM TERJAHAT DI MUKA BUMI INI…..PARTI YANG 100% MEMPERALATKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DIRI DAN KRONI…..SEDARLAH WAHAI ULAT NAJIS PAS…BERFIKIR….JANGAN JADI HAMBA ABDI KEPADA PEMIMPIN YANG GILAKAN KUASA..GILAKAN PANGKAT DAN HARTA….JADILAH SEORANG YANG BERMARUAH………TAKBIR

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s