Edisi Misteriii!!! Kenapa kereta Nizar selalu dipancitkan??

Saya mendapat cerita dari pemandu Nizar Jamaluddin iaitu Sdr Norman, bahawa kereta yang selalu dinaiki oleh bosnya sentiasa “dipancitkan” sewaktu menghadiri program-program di seluruh semenanjung.

Yang menjadi misterinya, tiada siapa yang tahu bagaimana kereta Nizar ini dipancitkan kerana ia tetap akan pancit walaupun pemantauan dibuat Unit Keselamatan Pimpinan (UKP).

Menurut pemandu Nizar lagi, Tayar kereta seperti ditoreh kiri kanan.Kesan seperti penggunaan benda tajam seolah-olah tayar dicucuk juga telah ditemui.

Ketika Nizar mengadakan program jemputan di Kedah pada bulan Ramadhan, keretanya dipancitkan sewaktu program tersebut berlangsung.

Begitu juga pada 25 September lalu, tayar kereta Nizar dipancitkan lagi dan kejadian ini berlaku di Parit Buntar Perak selepas dia memenuhi jemputan dari PAS kawasan.

Dan yang terbaru, pada 30 September lalu sebaik sahaja selesai program Jamuan Raya anjuran Pas Cawangan Pak Dollah di kawasan Bukit Gantang, sekali lagi kejadian pancit ini berlaku.

Inilah yang menjadi misteri kepada pemandu peribadi Nizar ini. Siapakah yang begitu dengki dan irihati kepada Nizar sehingga sanggup mensabotaj tayar keretanya setiap kali ada program yang melibatkan Nizar?

Nak kata budak-budak UMNO, mustahil juga kerana semua kejadian tayar pancit ini berlaku sewaktu program-program PAS. Jadi…., siapa yang melakukannya???

p/s: Misteri Nusantara sungguh niii…..

7 thoughts on “Edisi Misteriii!!! Kenapa kereta Nizar selalu dipancitkan??

 1. Jangan biarkan anda diselubungi misteri,jeng3. .

  Like

 2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  Like

 3. Tandanya langkah sial, warning dari Tuhhan, jgn ikut cakap Dapigs

  Namun Nizar berpendapat ianya cobaan.

  Like

 4. Kalau kereta Anwar pancit , mesti Azmin ronggeng tuduh ini kerja budak UMNO …

  kereta nizar pancit itu tanda org PAS sendiri pun meluat dengan balaci DAP Ngeh – NGa

  Like

 5. Tah2 nizar sendiri yg pancitkan pastu kata ada org yg dengki..keldai dap ni bknnya boleh percaya sgt..meroyan tak habis lagi tu..

  Like

 6. aik..main cucuk tayar plak..konfrem ada insan yang tak puas hati ngan dia nie..tali barut komunis DAP..!! Kalu zaman awal kemerdekaan tali barut dah barai perut kena tikam nie..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s