Luahan hati blogger PAS…..PAS parti PONDAN @ LESBIAN !!

PAS seperti sudah menjadi pondan semenjak era UG. Diperburukkan lagi oleh penyokong-penyokong taksub UG sehinggakan PAS menjadi semakin hari semakin lesu lantarannya. Ditambah pula dengan YB-YB khianat yang sudah tidak lagi bersama rakyat dan perjuangan, tetapi telah leka dan alpa dengan kemewahan, pangkat dan kekayaan.

Ceramah-ceramah PAS sudah lesu, ceramah pemimpin-pemimpin tertinggi parti terutama dari mereka yang dikaitkan dengan UG sudah kurang, dan kalau ada pun tidak mendapat sambutan rakyat kerana sudah tiada “roh perjuangan” di dalam ceramah-ceramah tersebut. Pemimpin tertinggi parti adanya sudah tidak bersama rakyat lagi di dalam perhimpunan-perhimpunan seperti Perhimpunan Anti-ISA, Anti-Kenaikan Harga dan sebagainya kerana sayangkan kedudukan dan takut ditangkap polis!

Malah sudah ada pemimpin PAS yang beralasan “selsema”, itu sebab tak dapat hadir di perhimpunan. Belum lagi hilang tangan hilang kaki seperti para pejuang peperangan Badar, Uhud dan Khandak.

Pemimpin PAS sudah dijangkiti penyakit futur (lembab). Futur ialah suatu penyakit yang dapat menimpa sebahagian aktivis dan akan menimpa mereka secara praktikal (dalam bentuk perbuatan). Tingkatannya yang paling rendah berupa kemalasan, menunda-nunda atau melambat-lambatkan. Sering memberi alasan bahawa tugas dakwah itu sukar dan tidak mampu untuk melaksanakannya, meminimakan penglibatan diri dalam misi dakwah organisasi atau sekadar menawar diri untuk membuat tugasan yang paling mudah sahaja. Sedangkan kemuncak penyakit futur ini adalah berhenti sama sekali setelah sebelumnya rajin dan bersemangat.

p/s: Bukan saya yang kata haa….tetapi blogger pengikut tegar PAS yang kata… Hahahahaha….

Advertisements

5 thoughts on “Luahan hati blogger PAS…..PAS parti PONDAN @ LESBIAN !!

 1. Salam…Saya pun tak kata ..cuma baca dari blog anda..Dalam PAS pun dah ada banyak puak..ada yang setuju dengan nik ajis yang lain mula tak campur dah…

  Like

 2. W'salam Tuan udanggalah. Bab berpuak tu, dalam parti mana pun ada.., cuma dalam PAS kian nampak ketaranya. Hehehe…

  Like

 3. Salam,

  PAS cuba kaitkan insiden kebelakangan ini dgn pro UG. walhal pro UG yang pentingkan Islam dan pro erdogan yg pentingkan kuasa! spin jgn tak spin.

  Like

 4. kehkehkeh… makin lama kian masyhurr… sampai rakyat sudah percaya… akhirnya jadi parti pondan…

  Like

 5. Orang PAS memang bodoh terutama Tong Najis…Stratigi Anwar ialah mengunakan puak erdogan dalam PAS sepaya mengawal pemimpin PAS tidak menonjol lebih dari Anwar Ibrahim. Anwar tidak suka ada pemimpin Melayu yang lebih menonjol dari dia dalam Pakatan Rakyat.Belum ada Anwar membela parti PAS dalam kes hudud…negara islam lagi le tak ada..PAS oh PAS kau memang bebal..
  Yang teramat sedih PAS ni jadi lembu korban dalam Pakatan Rakyat..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s