SAMAN Utusan dan SDO jika benar Lim Guan Eng dan DAP anak jantan !!!

Kenyataan yang dipetik dari laman MalaysiaKini menyatakan bahawa Ketua Menteri P.Pinang menerusi peguamnya Karpal Singh mahu menyaman Utusan dan juga SDO negeri Nik Ali Mat Yunus. ( Baca DISNI )

Saman ini akan diambil kerana Lim Guan Eng dan Karpal menyifatkan pihak Utusan dan juga Nik Ali telah berbohong didalam mengeluarkan kenyataan yang Ketua Menteri P.Pinang itu pernah menggunakan perkataan “lidah biawak” dan juga isu kenyataan berkaitan penyediaan kerusi untuk Ketua Menteri tersebut.

Lim Guan Eng mendakwa bahawa dia langsung tidak pernah menyebut tentang kedua-dua hal ini tetapi mendakwa ianya sengaja ditimbulkan oleh Nik Ali bagi memburukkan imej Ketua Menteri DAP tersebut.

Pemuda Sosialis DAP (DAPSY) Negeri Pulau Pinang Ng Wei Aik juga telah mencabar Nik Ali supaya menunjukkan bukti-bukti bahawa Ketua Menteri Pulau Pinang sendiri pernah bercakap demikian didalam laman web rasmi DAP. ( Lihat SINI )

Dengan ini, kami di Media Permatang Pauh secara terbuka mencabar kembali Lim Guan Eng, Karpal Singh dan Ng Wei Aik meneruskan saman mereka ke atas Utusan serta SDO Nik Ali.

Jika mereka berasakan mereka berada di pihak yang benar, jangan hanya pandai bercakap berdegar-degar didalam media massa tetapi buktikan kepada semua rakyat P.Pinang bahawa Lim Guan Eng, Karpal Singh dan Ng Wei Aik mempunyai keberanian mempertahankan dakwaan mereka yang Nik Ali serta Utusan membuat fitnah.

Kami di Media Permatang Pauh memberikan masa sehingga pukul 12 tengahari kepada DAP P.Pinang terutamanya kepada Lim Guan Eng bagi mengemukakan samannya menerusi Karpal Singh.

Ketua Menteri dan juga kroni-kroni zionis nya di P.Pinang ini terbukti pengecut dan juga bacul tak bertelor jika tiada saman yang difailkan kepada Utusan Dan juga SDO Nik Ali pada tepat jam 12 tengahari nanti.

Dan pada 12.05pm nanti, kami akan dedahkan ekslusif satu perangai yang paling haprak dan paling bangsat yang pernah dipertontonkan oleh seorang yang bergelar Ketua Menteri di P.Pinang ini.

Nantikannya tepat pukul 12.05 minit tghari nanti !
Advertisements

One thought on “SAMAN Utusan dan SDO jika benar Lim Guan Eng dan DAP anak jantan !!!

  1. ADUH… Tak sabar tunggu pendedahan baru MPP…DAP tak berani saman punya…..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s