Mr Bean nak jadi pakar sakit jiwa.

Mr Bean PAS, Mahfuz Omar bersuara lagi. Kali ini dia menampilkan lawak jenaka yang bertajuk “Saya nak jadi doktor sakit jiwa“.

Naib Presiden PAS ini menyifatkan bahawa UMNO telah sakit jiwa dan sakit otak di dalam isu perpaduan dengan PAS. Dan Mahfuz bersedia menawarkan pakar sakit jiwa secara percuma untuk UMNO bagi memulihkan sakit yang dialaminya.

Didalam hal ini, Mahfuz sebenarnya telah silap di dalam mengeluarkan kenyataan. Yang sakit jiwa dan juga sakit otak sekarang ini bukannya UMNO, tetapi yang semakin sewel dan sasau sekarang ini adalah Pakatan Haram di Selangor.

Eloklah jika Mahfuz ada kenalan yang boleh mengubati sakit jiwa kerana di ketika ini, yang tengah sengsara ialah si Khalid Gagap dan juga Tuan punaisihat Selangor iaitu Anwar AlJuburi.

Mahfuz juga boleh tolong tengok-tengokkan Dr Lolo yang tengah lalok akibat dari terlampau tension dengan isu pasir. Laloknya Dr Lolo semakin parah hingga terbawa-bawa ke dalam Dewan Rakyat. Takkan Mahfuz nak biarkan saja Muslimat PAS jadi meroyan macam tu?

Dan Mahfuz juga tak perlu nak sibuk-sibuk “mengubati” UMNO tetapi Mahfuz seharusnya fikirkan nasib wakil-wakil PAS di P.Pinang yang semakin biol akibat terkena nasi kangkang khalifah Lim Guan Eng.

Tak kesiankah Mahfuz selaku Naib Presiden PAS apabila Salleh Man dan juga wakil PAS lainnya di P.Pinang diperbodohkan oleh khalifah cina ini sampaikan ditendang punggung pun mereka tak marah?

Jadi, daripada Mahfuz meracau-racau tak tentu hala tentang isu perpaduan UMNO dan PAS, elok rasanya Mahfuz memikirkan dulu tentang Pakatan Haram yang semakin nak karam.

Mesti ramai di kalangan pemimpin-pemimpin Pakatan Haram yang akan sakit jiwa dan juga sakit otak akibat dari tak dapat menerima kekalahan.

Masa itu, Mahfuz bolehlah tunjuk terer mengubati mereka. Itu pun kalau Mahfuz masih lagi waras. Jangan-jangan, Mahfuz @ Mr Bean yang terlebih dulu sawan gila babi akibat dari tak dapat menerima kenyataan !

Advertisements

One thought on “Mr Bean nak jadi pakar sakit jiwa.

  1. Mahfuz adalah badut politik negara. Apa saja yg dia ulas, mesti lawak giler.

    Woi Mahfuz ! Lu boleh masuk Raja Lawak dalam musim akan datang. Confirm menang.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s