Dana luar Anwar di simpan di Yayasan Aman

ringkasan penyata akaun yayasan aman

oleh : X -pkr

1. Makin terserlah tembelang AnWAR! Kali ini giliran rakan-rakan AnWAR di luar negara pula yang mendedahkan tabiat songsang dan tikan ‘belakang’ AnWAR. Pendedahan luar negara mendakwa AnWAR menjadi alat CIA Amerika Syarikat. Pendedahan dalam negara pula mendakwa AnWAR punya hubungan debgan beberapa CEO GLC negara.

2. Dalam kita ghairah mendesak AnWAR disiasat berkaitan organisasi di luar negara, jangan dilupa organisasi yang sekian lama dikuasai AnWAR di dalam negara. Yayasan Aman di Permatang Pauh atau lebih tepat, di Penanti kini adalah pusat operasi PKR. Yayasan Aman juga sekian lama menjadi alat kepada AnWAR menyembunyikan dana.

3. Kini pengerusi Yayasan Aman ialah Azizah, isteri AnWAR. Manakala SAiful Izham Ramli bertindak sebagai Penasihat undang-undang yayasan. Datuk Ishak Ismail (ex KFC dan IWK dan Idris Hydraulic) juga punya kepentingan di sana dengan meletakkan proksi beliau di sana bernama Azmi Nayan. Azmi hanya mengaburi mata pihak berkuasa.

4. Yayasan Aman punya dana yang besar konon membiayai program-program kebajikan di Permatang Pauh. Tiada keraguan tentang aktiviti kebajikan yang dijalankan, namun jika dihitung dari jumlah besar dana Yayasan Aman, dana kebajikan hanya peratus kecil sahaja. Akaun Yayasan Aman juga diurus secara bercampur-campur.

5. Dipercayai Yayasan Aman punya beberapa akaun lain yang hanya orang tertentu yang dibenar melihatnya. Akaun yang dibentang kepada ahli hanya mahu mengaburi mata mata mereka. Sedikit bantuan yang diberi juga sekadar mahu menutup fungsi sebenar Yayasan Aman. AnWAR cukup handal menutup ‘lubang’!

6. Tidak ramai juga ahli PKR Permatang Pauh tahu bahawa Marzuki Ibrahim (adik AnWAR) yang kaya raya juga orang yang berperanan besar dalam Yayasan Aman w/pun Marzuki tiada nama langsung dalam Yayasan Aman. Penglibatan politik Marzuki juga amat terhad. Mungkin arahan AnWAR agar Marzuki ‘low profile’ agar peranannya sukar dihidu!

7. Atas nama kebajikan, dipercayai dana AnWAR dari luar negara disimpan dengan selamat dalam negara bagi tujuan operasi PKR. PKR juga hanya digunakan mengaburi pihak yang membiayai AnWAR konon beliau sedang ‘struggle’ dalam kancah politik Malaysia. Sebenarnya Yayasan Aman hanya topeng bagi AnWAR dan Azizah membina imej mereka……….

Advertisements

One thought on “Dana luar Anwar di simpan di Yayasan Aman

  1. its from 1998.there are high liabilities also.what does this prove?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s