Pembangkang cabar kedaulatan Raja Melayu.

KUALA LUMPUR 7 Julai – Tindakan pembangkang serta sebuah akhbar berbahasa Inggeris mempolitikkan isu pembinaan Istana Negara tanpa melaporkan fakta sebenar bertujuan menanam kebencian masyarakat terhadap institusi Melayu.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, usaha terancang itu jelas terbukti apabila pembangkang mula menggelarkan istana yang sepatutnya menjadi lambang kedaulatan negara sebagai ‘istana air mata’.

“Saya fikir mereka sedang menuju ke arah mewujudkan budaya kebencian kepada institusi Melayu yang secara tradisinya telah wujud sekian lama bagi memayungi rakyat berbilang kaum di negara ini.

“Secara tidak langsung ia bertujuan mewujudkan kebencian terhadap orang Melayu. Melalui kebencian ini mereka berharap rakyat bukan Melayu akan menolak kerajaan Barisan Nasional (BN),”

Utusan

Cubaan terbaru pembangkang melalui media elektronik mereka, yang jelas bertujuan untuk memburuk-burukkan institusi beraja di negara ini, jelas menunjukkan bahawa mereka sebenarnya memang berniat jahat.

Inilah doktrin yang cuba disebarkan oleh DAP dan juga kafir di dalam negara ini bagi memecahbelahkan bangsa melayu dan juga menimbulkan rasa benci bukan melayu terhadap institusi Raja-Raja serta kepada bangsa melayu itu sendiri.

Istana Negara adalah lambang kedaulatan Sultan Melayu dan juga tempat bersemayam DYMM Yang Di Pertuan Agong. Tindakan pembangkang melabelkan pembinaan baru Istana Negara sebagai “Istana Airmata” jelas membuktikan bahawa mereka langsung tak hormat kepada Raja Melayu yang menjadi penaung kerajaan.

Jika di negara Thailand, sesiapa yang cuba menghina Raja mereka akan dihukum dengan hukuman berat. Malah warga asing yang “celupar” tentang Raja Thai juga pernah dihukum tanpa sebarang kompromi.

Apakah di negara Malaysia ini bangsa melayu begitu lemah hinggakan tak mampu untuk mempertahankan imej dan kedaulatan institusi Raja-Raja? Ini bukan lagi perkara provokasi biasa oleh Pakatan Pembangkang, tetapi kini mereka telah berani mencabar kedaulatan Raja-Raja Melayu !

Diharap, pihak KDN dapat bertindak lebih tegas terhadap pembangkang dan akhbar mereka yang telah menghina institusi raja-raja melayu. Janganlah KDN bersikap ambil mudah didalam isu ini. Jangan biarkan mereka bertindak sewenang-wenangnya di Tanah Melayu ini.

Jika bangsa melayu sendiri tidak berusaha menjaga kedaulatan Raja Melayu serta institusinya, siapa lagi yang nak diharapkan?

Advertisements

5 thoughts on “Pembangkang cabar kedaulatan Raja Melayu.

 1. Salam,

  Diorang ni jgn nak diberi muka lagi. Kenapa diorang semakin berani? kerna kita terlampau baik hati, tak sampai hati dan TAK BERANIKAN HATI…

  Jangan bagi ruang walau seinci pun..

  Like

 2. SLM BRO..DIORANG NK CABAR YEKK..NK TUNJUK TARING YEKK..HAA KLU NK RASE PENANGAN ORG MELAYU SILEKAN LAA!..JGN SAMPAI DARAH ORG MELAYU MENDIDIH 300 DARJAH SELSIUS!!..KANG X PASAL2 KENE REBOSS! KEHKEHKEH

  Like

 3. MERAH darahku
  PUTIH tulangku
  ISLAM agamaku
  justru' itu setitik darahku mengalir segantang ku perangi

  bak kata pepatah pendekar HANG TUAH
  'TIDAK MELAYU HILANG DIDUNIA'

  RAJA KU JUNJUNG, RAJA KU SANJUNG
  ' DAULAT TUANKU '

  Like

 4. W'salam Kalam Timur. Memang sepatutnya mereka2 ni tak diberi muka. Harap ada pihak diatas yang berani bertindak tegas dengan mereka2 ini.

  W'salam bro Jeffry. Jangan bimbang Tuan. Jika mereka mahu menjual, kita juga bersedia membelinya nanti.

  Anon 21:49, InsyaAllah, patah sayap bertongkat paruh.., namun hak melayu serta kedaulatan raja melayu tetap akan kita perjuangkan.

  Like

 5. Nak tanya orang melayu pas dan pkr kenapa tak berani nak berunding atau berdemontrasi dengan khalipah LGE tentang isu kampung pokok asam.senyap sepi macam ayam berak kapor.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s