DAP dan kafir songlap duit zakat di P.Pinang.

Seorang rakan yang bekerja di pejabat agama Pulau Pinang melaporkan, sejumlah besar borang permohonan telah diterima sepanjang dua tahun Pakatan Rakyat mentadbir Pulau Pinang dengan ketuanya, ‘Umar Abdul Aziz ibni PAS’. Penambahan jumlah borang tersebut meningkat lebih 300% sebelum kejatuhan BN di Pulau Pinang.

Borang-borang permohonan yang bertimbun itu datangnya daripada asnaf ke-9 yang diwujudkan atas ‘PERINTAH PR’. Golongan bukan Islam dilaporkan cuba mengambil kesempatan untuk mendapatkan bahagian di dalam pembahagian zakat.

Ada hantu di dalam pentadbiran Pakatan Rakyat yang cuba menjadikan zakat dan baitulmal sebagai modal politik mereka. Sama seperti kalimah Dzat Wajibalwujud yang cuba disamaratakan penggunaannya kepada bukan Islam, zakat dan baitulmal juga nampaknya tidak berbeza.

Bukti tertera pada timbunan borang dari kalangan bukan Islam untuk mendapatkan duit zakat. Dan dengar ceritanya, baitulmal menjadi tempat yang paling direbuti oleh MELAYU-MELAYU PKR, PAS dan UMNO bagi tujuan menfaraidkan kutipan yang ada.

Nampaknya menang PR bukan mengikut reformasi yang mereka katakan, sebaliknya yang direformasikan adalah pengaliran duit golongan yang berhak terima kepada golongan yang menang pilihanraya… Macam juga di Kedah, apabila duit zakat diagih-agihkan kepada MMK sebagai duit hari raya dengan penuh meriah, bukannya kepada 8 asnaf yang telah ditentukan oleh Allah Taala…

The Flying Kick

YDP Majlis Agama Islam negeri Elyas Zakaria perlu bertanggung jawab didalam hal ini. Mengapa didalam keadaan begitu ramai umat Islam yang memerlukan bantuan di negeri P.Pinang, kaum kafir juga yang diberi keutamaan untuk menerima hasil zakat negeri?

Timbalan YDP MAIPP yang terkenal dengan isu songlap dana pilihanraya sewaktu PRK Permatang Pasir, Salleh Man juga perlu bertanggung jawab. Begitu juga dengan Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Abdul Malik Abul Kassim ataupun lebih dikenali dengan panggilan Malik Itik. Tak ketinggalan ialah Timbalan Ketua Menteri 1, Mansor Othman.

Apa yang melayu-melayu ini sedang buat didalam pentadbiran negeri? Apakah mereka hanya tidur lena ataupun mereka diamkan segala penyelewengan berkaitan hak bangsa melayu kerana takut kepada Lim Guan Eng dan DAP? Ataupun, mereka diam kerana telur mereka sedang digenggam oleh kumpulan zionis tersebut?

Advertisements

4 thoughts on “DAP dan kafir songlap duit zakat di P.Pinang.

 1. biasalah kaum ni memang suka rembat harta dunia.mereka memang jenis tak tahu malu.

  Like

 2. Pendekar Melayu, tapi kaum zionis inilah yang sanggup di peluk dan dicium oleh PAS dan PKR.

  Like

 3. Ni tak bolih jadi ni.apa lah banggang bonar orang Pas ni.gila nak jdi YB sangat sanggup gadaikan hak melayu.sial

  Like

 4. Ini satu cerita yang sangat menarik….MAna peginya Mr. Bean dan juga Ulormak -ulormak yang lain…..?
  Jawapannya mudah saja…iaitu… Kahlipoh LGM suda ada CAT iaitu Cincai,Ambil ikut suka dan Tinggalkan apa yang orang kata.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s